Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2025
Η νέα «επιστροφή» του Γάλλο-Καναδού σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ στις αχανείς ερήμους του Arrakis, φέρει πλέον επίσημα τον τίτλο «Dune: Part Three».
Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος σε προηγούμενα δημοσιεύματα που ήθελαν τη νέα ταινία να έχει τον τίτλο «Dune Messiah», μια άμεση αναφορά στο δεύτερο βιβλίο της σειράς του Φρανκ Χέρμπερτ, του 1969, στην οποία είναι βασισμένη. Μάλιστα, στην πλατφόρμα Rentrak, η ταινία εμφανίζεται ήδη ως «Dune: Part Three».
Το φιλμ με τον Paul «Muad'Dib» Atreides να αναλαμβάνει τα ηνία ως αυτοκράτορας, θα περιλαμβάνει σκηνές γυρισμένες από κάμερες Imax. Ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει τα βήματα της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία είναι η πρώτη και μέχρι στιγμής η μοναδική ταινία που γυρίζεται εξ ολοκλήρου με αυτόν τον τρόπο.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Imax, Ριτς Γκέλφοντ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Βιλνέβ από την Amazon MGM Studios για την επανεκκίνηση του franchise του Τζέιμς Μποντ, διευκρίνισε πως η παραγωγή του θα προηγηθεί του πολυαναμενόμενου «007».
«Προσωπικά χάρηκα. Πιστεύω ότι είναι ένας ιδιοφυής σκηνοθέτης» είπε ο Γκέλφοντ. «Είναι τόσο δημιουργικός. Θα γυρίσει το επόμενο «Dune» με κάμερες Imax... δεν έχουμε αρχίσει να συζητούμε σχετικά, αλλά προσεύχομαι να συμβεί αυτό με τον Μποντ» συμπλήρωσε.
Τα γυρίσματα φέρεται να έχουν ξεκινήσει στη Βουδαπέστη με πρωταγωνιστές τον Τίμοθι Σαλαμέ και τη Zendaya. Σύμφωνα με το World of Reel, η σταρ έφτασε για ένα «εκτεταμένο πολύμηνο γύρισμα που θα πραγματοποιηθεί σε πολλές τοποθεσίες».
Στο πλευρό τους και ο Τζέισον Μομόα ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επιστρέφει καθώς συμμετείχε στο πρώτο «Dune».
Σύμφωνα με το Variety, το «Dune: Part Three» αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Warner Bros, τον Δεκέμβριο του 2026.
Σχετικά


Το «Jurassic World Rebirth» ανασταίνει το Box Office με 147 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική
Η Σκάρλετ Γιόχανσον οδηγεί το νέο κεφάλαιο του franchise, που σαρώνει τις αίθουσες και σηματοδοτεί την αναγέννηση του καλοκαιρινού κινηματογράφου

Με αυτή την ταινία κάνει πρεμιέρα το Protaras Summer Film Festival
Δες τα trailer των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στον θερινό κινηματογράφο του Πρωταρά

Πρεμιέρα κάνει ο Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια» με μία νέα αγαπημένη ταινία
Δες το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Η "Ελληνική Οικογένεια" ταξιδεύει στην Κύπρο με τον ίδιο τον Πανορμίτη Τσουλφά
Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους με γέλιο και τρέλα

Ο Μάικλ Ντάγκλας αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική
Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν έχει εργαστεί από το 2022 και πως, εκτός απροόπτου, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην υποκριτική

Πέθανε στα 56 του μόλις χρόνια ο Τζούλιαν ΜακΜάχον, ο «Κρίστιαν Τρόι» στο Nip/Tuck
Ο Αυστραλός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο – Είχε ξεχωρίσει σε τηλεοπτικές σειρές και υπερηρωικούς ρόλους, αφήνοντας πίσω του μια ιδιαίτερη υποκριτική πορεία

Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά
Όπως και να’χει, το «Donwton Abbey: The Grand Finale» άνευ Μάγκι Σμιθ – δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία της

Νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη: Ό,τι παίζει τώρα στα σινεμά της Κύπρου
Δράση, γέλιο, συγκίνηση και μεγάλες πρεμιέρες, όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

"Jaws": 50th Anniversary Screening στον κινηματογράφο Πάνθεον
Eπετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας του Steven Spielberg, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της

Οι 4 ταινίες που θα δούμε στο θερινό σινεμά της παλιάς Λευκωσίας
Η πιο όμορφη αυλή της παλιάς πόλης, ετοιμάζεται για προβολές και τον Ιούλιο

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και πάλι μαζί
Επιστρέφει και ο απολαυστικός Στάνλεϊ Τούτσι. Νέα άφιξη ο Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτή την εβδομάδα